Funderar du på att bli målare?

Hej och hallå alla vänner. Idag kommer jag att prata med er om hur det är att vara målare. Nu är jag inte det själv men min bästa vän är målare och han jobbar i Falkenberg. Han har berättat allt om hur det är att jobba inom måleribranschen och jag måste säga att det är ett arbete som är både intressant och välbetalt. Men jag hade inte passat som målare för jag har ingen känsla varken för färg eller form och det är ett måsta i det här yrket. Men om du tror att du har det rätta handlaget och inte är främmande för att ge tips och råd till folk om vad som skulle passa, både tapeter och färgval, jag då tror jag att du skulle bli en mycket duktig målare.

En målare jobbar mycket med tapetsering också och då är det viktigt att göra ett bra underarbete. Det får man aldrig slarva med för då kan skarvarna från den gamla tapeten synas under den nya och det är klart underkänt betyg för den som gjorde jobbet. Sedan måste du kunna måla alltifrån tak till skåpsluckor och ha god kännedom om olika slags färger. Det finns ganska gott om jobb för dig som vill bli målare och vill du inte ta en anställning så kan du alltid starta eget. Själv passar jag inte för det här jobbet som jag nämnde i början av det här inlägget och alla kan förstås inte passa till detta, liksom inte alla kan bli frisörer eller snickare. Vi är alla olika och det som är så bra är att varje person kommer att finna ett yrke som passar för just den personen. Det var allt för den här gången och jag hoppas att ni sover på saken i alla fall, huruvida ni ska satsa på detta!